Zimmermann Györgyi az ország legnagyobb adótartozója: 520 milliót nem fizetett be a NAV-nak

gazdaság
2017 február 06., 06:58
comments 117

Publikálta a NAV az új adóslistáját, amin 260 cég és magánszemély neve szerepel, írja a Napi.hu

összesen 60 milliárd forintnyi adóhiányt halmoztak fel. 

A három legnagyobb adótartozással rendelkező cég:

  1. World Exchange S.A.L. Magyarországi Fióktelepe - 5,9 milliárdot nem fizetett be, ami mellé 12,7 milliárd forintos bírságot kapott
  2. Topdynamic Ker. és Szolg. Kft. - 3,4 milliárdos tartozás és 1,8 milliárdos bírság, 
  3. Data Blade Hungary Kft. - 3,03 milliárdnyi tartozás és 3,2 milliárdos bírság.

A magánszemélyek listáját a 

soroksári lakhelyű Zimmermann Györgyi vezeti: 520 millió forintnyi hátralék mellett további 1,076 milliárd forint bírság- és kamattartozást tart nyilván a neve mellett az adóhatóság.

A Napi.hu szerint a budapesti nő neve több magyarországi és szlovákiai vállalkozásban megfordult már. Zimmermannt az adósok listáján a százhalombattai Gabóczi Imre követi, akitől a 417,6 milliós hátraléka mellett még egy 896 milliós bírságot is vár a NAV. A harmadik helyre Lengyel Gábor tartozta magát: eddig 394,8 milliót nem utalt át az adóhatóságnak. Igaz, őt is megbírságolták már, 837,9 millióra. 

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.