Gyanús lett a légikísérőnek a jól öltözött úriemberrel utazó zavart lány

A lány úgy nézett ki, mint aki megjárta a poklot. Vécére kell mennie, súgta oda a légikísérőnek. A légikísérő egy cetlit hagyot neki a repülő vécéjében, így a lánynak alkalma nyilt rá, hogy elárulja

emberkereskedelem áldozata.

Sheila Fedrick, az Alaska Airlines légikísérője figyelmességének köszönhetően megmentette egy fiatal lány életét. A jegyzetet olvasván figyelmeztette a pilótát, aki értesítette a hatóságokat, így azok a landolás után egyből őrizetbe vehették a lány kísérőjét, egy idősebb, jól öltözött férfit.

Shelia Fedrick, a hős légikísérő. Fotó: Facebook

A még 2011-ben történteket most hozta nyilvánosságra egy, az emberkereskedelem ellen küzdő jótékonysági szervezet, az Airline Ambassadors. A csoport az oldalán leírást is ad arról, hogy miről ismerhetik fel a légikísérők az emberkereskedelem áldozatait.

Mint írják, az áldozatok zavartnak tűnhetnek, tarthatnak az egyenruhás, hatósági személyektől, és nem feltétlenül vannak tisztában az úticéljukkal. Válaszaik betanultnak tűnhetnek, ruházatuk pedig eltérhet az úticéljuknak megfelelőtől.

Kísérőik helyettük válaszolhatnak a kérdésekre, egyben állandóan szemmel tarthatják áldozatukat, akiről még a legalapvetőbb információkat, például nevüket és személyes adataikat se tudhatják.

A szervezet határozottan nem ajánlja, hogy bárki maga próbálja megmenteni az emberkereskedelem áldozatát, mert ezzel az áldozatot és magát is veszélybe sodorhatja. Ehelyett pontosan azt ajánlják a légikísérőknek, amit Fedrick is tett. Hogy ne szegüljenek szembe senkivel, ne mutassák ki aggodalmukat, hanem szóljanak a pilótának, aki értesítheti a hatóságokat.

Fedrick azzal is példát mutatott, hogy tudott diszkréten kommunikálni a lánnyal, aki sikeres megmenekülése óta már egyetemre jár és azóta is kapcsolatban van megmentőjével. Akit azóta már producerek is keresnek, hogy megfilmesítsék valóban filmbe illő történetét. (Via BBC)

Koronavírus Hírek, háttér
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.