"Gyűjteni kezdi" a népszavazási aláírásokat az MSZP

Az MSZP honlapján jelentette be, hogy a város húsz pontján várják az aláírókat, akik támogatnák az olimpiaellenes népszavazás ügyét - írja a hvg.hu. 

A szocialisták térképet is tettek fel a honlapjukra arról, hol állnak a standok.   Legalábbis ezt gondolnánk, de alaposabban átolvasva kiderül, csak arról van szó: 

"megnyitották a pártirodákat, alá lehet írni náluk," 

ha valaki épp becsönget hozzájuk. Kicsit más azért így a poszt fekvése, mint mikor egy pillanatra elhittük, hogy az MSZP is nekiáll standolni. 

Eddig is ellentmondásos volt a párt hozzáállása a kampányhoz, különösen mivel több polgármesterük korábban leszavazta az LMP kezdeményezését a városházán arról, hogy Budapest vonja vissza pályázatát. 

"Olimpiát rendezni, ezermilliárd forintokat elkölteni a közösből nem lehet az emberek megkérdezése nélkül. A NOlimpia népszavazási kezdeményezése mától támogatható, aláírható minden budapesti MSZP-irodában is" - írja most a párt honlapján.

Épp hétfőn írtunk levelet az MSZP-nek, hogy tervezik-e aktívan beszállni a gyűjtési kampányba. Azt válaszolták, hogy eddig is mindenkit arra kértek, gyűjtsön, csak nem akartak rátelepedni a mozgalomra. Aláírták a kezdeményezést már a párt elöljárói is: Kunhalmi Ágnes, Molnár Gyula és Horváth Csaba január 20-án szignálták az íveket. 

Kunhalmi múlt szombaton a Havanna lakótelepen kalapozott aláírásokat, Szanyi Tibor pedig 170 szignót szedegetett össze azok után, hogy hülye helyzetbe kormányozta magát a momentumos aktivisták előtt, de a párt nem állt bele a gyűjtésbe.

"Február 10-én, pénteken 14 órától az Örs vezér térről több mint száz MSZP-aktivista indul door to door módszerrel gyűjteni az aláírásokat" - írták még tegnap. 

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.