Megfejtődött a nagy rejtély: azért van töksötét a bicikliút halálkanyarában, mert senki se tudja, hogy hol van a villanykapcsoló

A Budapesten kerékpározók között népszerű rejtély volt, hogy

miért van töksötét az amúgy is elég hülyén kialakított bicikliúton

a XIII. kerületben, a Helia szálló előtt. Ide egy nyaktörő derékszögű kanyart tervezett a bicikliút kegyes tervezője, majd egy elég logikátlanul kacsázó girbe-gurba, sövénnyel ölelt szakaszt. Ez még napközben is elég sötétet csinál, éjjel meg gyakorlatilag egyáltalán nem lehet semmit se látni.

A képen egy bicikliutat rejtettünk el. Fotó: Jarokelo.hu

Pedig lámpatestek vannak, az látszik - nappal. De valamiért égni sose égnek. Az Urbanista próbált meg utánajárni, de pár körbekapcsolás után is csak az derült ki, hogy

a jelek szerint senki se tudja, hogy ki üzemelteti azt a kilenc lámpát, aminek be kéne világítania a halálkanyart.

Ahogy a bicikliútra kirakott többi lámpát üzemeltető BDK Budapesti Dísz- és Közvilágítási Kft. találóan fogalmazott: "[a] kilenc lámpatest [...] tulajdonosa és üzemeltetője számunkra nem ismert". A problémára, ahogy írták, a Helia szállót üzemeltető Danubius Hotel Groupnak "sincs ráhatása".

Magyarán

Senki se tudja, hol a kapcsolója a kilenc lámpának.

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.