A vendégek védték meg a rendőröket egy miskolci kocsmában

bűnügy
2017 február 08., 10:01
comments 265

A Miskolci Járási és Nyomozó Ügyészség csoportosan elkövetett hivatalos személy elleni erőszak bűntette miatt folytat nyomozást két férfival és egy nővel szemben, akik a múlt héten szombaton hajnalban, jogszerűen intézkedő rendőrökre támadtak egy miskolci kocsmában.

A három gyanúsított – egy középkorú nő,az élettársa és a fia - már eleve ittas állapotban érkeztek a sörözőbe, ahol a fiú miután összetört egy poharat, szóváltásba keveredett a pincérnővel, majd a nő védelmére kelő egyik vendéget akarta durva, trágár szidalmak kíséretében megverni. A fiatal gyanúsítottat nem lehetett jobb belátásra bírni, így a söröző tulajdonosa értesítette a rendőrséget.

A helyszínre érkező járőrök a fiút kérdőre vonták a viselkedése miatt, azonban ez semmiféle hatással nem volt rá, közölte, hogy nem érdeklik a rendőrök, majd egyikük egyenruháját megragadta és a járőrt rángatni kezdte. A másik rendőr azonnal kollégája védelmére kelt, a gyanúsítottat próbálták megbilincselni, azonban ekkor bekapcsolódott az eseményekbe a már említett nő és az élettársa, és mindketten olyan erővel kezdték el rángatni az intézkedő rendőröket, hogy azok egyenruhája elszakadt. A járőröknek végül két vendég igen határozott fellépésének köszönhetően sikerült úrrá lenniük a helyzeten, a gyanúsítottakat az időközben kiérkező erősítés tagjainak segítségével állították elő.

Az ügyészség a három gyanúsítottat őrizetbe vette, majd kihallgatásukat követően velük szemben – különös figyelemmel személyi körülményeikre – előzetes letartóztatás helyett, lakhelyelhagyási tilalom elrendelésére tett indítványt, melynek a bíróság helyt adott.

Az elkövetők bűnösségük megállapítása esetén 2-8 évig terjedő szabadságvesztésre számíthatnak. (ugyeszseg.hu)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.