Cuu, Árpád és Péter éppen szüretelt, amikor benézett a rendőrség a fűültetvényükre

bűnügy
2017 február 08., 06:34
comments 111

A Nemzeti Nyomozó Iroda kábítószer-kereskedelem miatt nyomoz a vietnámi L. H. Dang és társai ellen. A nyomozók kedden összehangolt akciót tartottak a borsodi Ormosbányán, és egy mezőgazdasági épületben kialakított ültetvényen épp szüretelés közben érték tetten D. Péter 33 éves miskolci és K. Árpád 41 éves budapesti lakosokat, valamint bűntársukat, P. V. Cuu 39 éves vietnámi állampolgárt.

link Forrás

A helyszínen 1200 tő marihuánát, illetve nagy mennyiségű letört virágzatát találták a nyomozók: 

  • 300 tő leszüretelt növényt, 
  • 300 tő marihuánát szüretelés előtti állapotban 
  • és 600 tő közepes fejlettségi fokú egyedet. 

Az ültetvényen a növények szakszerű termesztéséhez szükséges nagy teljesítményű lámpák és elszívó berendezések voltak.

A Nemzeti Nyomozó Iroda munkatársai megállapították, hogy a marihuána termesztésében közreműködött D. Lajos 63 éves miskolci lakos is, akit kedden otthonában fogtak el. A házban a rendőrök további marihuána termesztéséhez szükséges eszközöketfoglaltak le.

D. Péter családi házában pedig 40 tő marihuána növényt és ezek termesztéséhez és érleléséhez szükséges eszközöket, továbbá az ormosbányai ültetvényről beszállított növényi részeket foglaltak le.

A Borsod megyei akcióval párhuzamosan a nyomozók Budapesten elfogták a bűnszervezet irányítóját, L. H. Dang 47 éves vietnámi állampolgárt is.

A helyszíneken alkalmazott kábítószer-gyorsteszt, valamint az elsődleges vegyészszakértői vélemény szerint a lefoglalt növény marihuána, amelynek tőszáma meghaladja a különösen jelentős mennyiség alsó határát. Az ültetvényen lefoglalt növényekről körülbelül 120 kilogramm kábítószert lehetett volna kereskedelmi forgalomba hozni, amelynek a piaci értéke 200 millió forint.

Az öt férfit a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda munkatársai gyanúsítottként hallgatták ki, majd őrizetbe vették őket és előterjesztést tettek előzetes letartóztatásukra. (police.hu)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.