Erdogan telefonon kérte Trumptól, hogy ne támogassák tovább a szíriai kurdokat

külföld
2017 február 08., 08:12
comments 50

Recep Tayyip Erdoğan és Donald Trump szerdán telefonon egyeztek meg arról, hogy közösen intézkednek az Iszlám Állam által ellenőrzött szíriai városok, Rakka és és al-Bab felszabadításáról. A két elnök beszélt a Szíriába tervezett biztonsági zónáról, a menekültválságról és a terror elleni harcról is. Recep Tayyip Erdogan a török különleges erőknél- Fotó: AFP/Yasin BulbulErdogan azt kérte Trumptól, hogy az Egyesült Államok nem támogassa tovább a szíriai kurdok hadseregét, a YPG-t. A török sajtó szerint Mike Pompeo, a CIA igazgatója nemrég Törökországban járt, hogy a YPG-ről és az Egyesült Államokban élő Fetullah Gülen hálózatáról tárgyaljon. (Reuters)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.