Miért nem csináltak eddig semmit a magyar hatóságok a 4-es metró ügyében?

Szabó Tímea független parlamenti képviselő tette fel a sokakat érdeklő kérdést Polt Péter legfőbb ügyésznek, hogy Magyarországon miért nem történt semmi érdemi lépés az elmúlt években a 4-es metró ügyében, miközben az EU-s OLAF már le is zárta a saját vizsgálatát. Ez ugye az az ügy, amelynek kapcsán a Fidesz most a korrupció eléggé jogos vádját szórja az MSZP-s kormányokra, elsősorban az OLAF által külön kipécézett Medgyessy Péter miniszterelnökre.

Az ügyészség válasza klasszikusan az a szöveg, aminek elolvasása után az ember nem tudja eldönteni, hogy milyen arányban tartalmaz inkompetenciát és szimpla rosszindulatot.

Szerintük ugyanis

  • a 2009-12 között lefolytatott vizsgálatot azért szüntették meg, mert bűncselekmény illetve bizonyítottság hiányában nem tudtak továbblépni.
  • a 2011-ben szintén ebben az ügyben indított vizsgálatot a Központi Nyomozó Főügyészség, és ebben az ügyben 2016-ban el is rendeltek egy letartóztatást, csak sajnos a terhelt már nincs Magyarország területén, úgyhogy ellene kiadtak egy máig eredménytelen európai elfogatóparancsot. De azt nem árulhatják el, mit terveznek a továbbiakban, és egyáltalán kik az érintett személyek.

Jó munkához idő kell!

Koronavírus Hírek, háttér
Kapcsolódó
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.