Az USA elnöke most azon borult ki, hogy egy áruházlánc többet nem árulja a lánya ruháit

külföld
2017 február 09., 17:43
comments 118

Az eddig összejött botrányokhoz képest is pitiánerebb hadjáratba kezdett most az Egyesült Államok elnöke. Donald Trump azon húzta fel magát, hogy a Nordstrom divatáruház-lánc úgy döntött, hogy a jövőben nem fogják forgalmazni a lánya, Ivanka Trump által tervezett ruhákat. 

A Nordstorm elmondása szerint pusztán gazdasági döntés áll a háttérben, a ruhákat egyszerűen nem vették elég jól, Trump viszont lánya és személye elleni támadásként élte meg a dolgot és Twitteren ment neki a vállalatnak:

Az ügyben természetesen megszólalt Trump szóvivője, Sean Spicer is, aki semmi helytelent nem látott abban, hogy az USA elnöke a lányát ért üzleti sérelem miatt elnökként nyilvánosan teremt le egy vállalatot. Spicer szerint Trumpnak apai kötelessége volt fellépni, hiszen "támadás érte a lányát". 

Újabb csavar a történetben csütörtökön következett, amikor Trump tanácsadója, a legutóbb egy nemlétező terrortámadást kitaláló Kellyanne Conway miközben a Fox News műsorának vendége volt, arra szólította fel a nézőket, hogy menjenek és vásárolják meg Ivanka ruháit. 

photo_camera Trump és Conway (Mark Wilson/Getty Images)

Ezzel pedig minden valószínűség szerint szabálysértést követett el, mivel a szövetségi kormány alkalmazottai el vannak tiltva attól, hogy hivatalos szerepléseik során termékeket reklámozzanak. 

A Washington Post kereste Conwayt és a Fehér Házat is, de egyelőre nem kaptak választ kérdéseikre. Ugyanakkor jogászok szerint teljesen egyértelmű a törvénytelenség, Conway hivatalos tanácsadói minőségében reklámozott egy terméket egy tévéadásban. 

Igaz, mivel etikai kihágásról van szó, Conway könnyen lehet, hogy meg is ússza az egészet, hiszen ügyében a felette álló szövetségi hivatal, jelen esetben a Fehér Ház dönthet majd. Jogászok szerint hasonló esetben korábban fegyelmi eljárások indultak, melynek több napos felfüggesztés és fizetésmegvonás is lehetett a vége. De ez persze még a Trump-csapat érkezése előtt volt. (Washington Post)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére a közelmúltban a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg felületeinken. Ebben közösségként együttes a felelősségünk, a mienk kiemelt. Amíg újragondoljuk a teendőinket, nem minden cikkünk alatt lehet kommentelni. Egyszersmind kérjük és köszönjük, ha nem csak szabályzatunk betűjének, de a szellemének betartása felett is segítetek őrködni.

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt