Egy vegán nő kérésére a német kisváros harangtornya többet nem játssza a libát fogó rókáról szóló népdal dallamát

Lecserélték egy német városban a harangjáték dallamát, mert egy vegán nő panaszt tett a libát lopó rókáról szóló népdal miatt.

A nő, aki a limburgi városháza harangtornyának szomszédságában dolgozik, a polgármesterhez fordult azzal a panasszal, hogy már elege van a 19. századi német gyerekdalból, amelyet a harangjáték naponta többször eljátszik. Az ének arról szól, hogy a róka ellopja a libát, és ha nem adja vissza, a vadász lelövi. És ugyan a harangok szöveget nem játszottak, de a nőnek mindig a gyerekkorából ismert, kellemetlen dal jutott eszébe a hangjátékról. 

A városháza illetékese csütörtöki válaszában megígérte, hogy lecserélik a zenét. A repertoárukban 15 darab szerepel, többnyire német népdalok. 

A Frankfurter Neue Presse szerint a nőt nem az bántotta a dalban, hogy a róka elvitte a libát, hanem az, hogy a vadász lelövi ezért.

Az ügyben persze megszólalt az állatvédő-szervezet, a PETA német kirendeltsége is, akik azon voltak kiakadva, hogy ezek a gyermekdalok ok nélkül támadják a rókákat, pedig az állatoknak fontos szerepe van az ökoszisztéma fenntartásában. (DW, MTI)