Szert Boglárka: Ha az ember egy picit megpiszkálja a rendszer legitimitását, vagy azt mondja, hogy ez nem helyes vagy vissza kéne venni a túlbuzgóságból, akkor olyan helyzetbe kerülhet, mint én

POLITIKA
2017 február 09., 05:32
comments 251

A Magyar Nemzetnek adott interjút Szert Boglárka, akit azért rúgtak ki az Antall József Tudásközpontból mert egy vezetői értekezleten védelmébe vette egyik fiatalabb kollégáját, aki lájkolta az olimpiaellenes kezdeményezést. Szert, aki jogászként dolgozott a szervezetnél elmondta, hogy előző este küldött körbe egy üzenetet Antall Péter, Antall József fia, azzal a szöveggel, hogy 

"nem akar látni olyan posztokat vagy lájkot, amelyik az olimpiát támadja, és aki politikailag önállósodni akar, annak nem kötelező ott dolgoznia."

Másnap pedig már be is hívta a vezetői értekezletre az egyik fiatalabb kollégát azzal a szöveggel, hogy

„Gyere, Editke, megpofozgatlak”. 

Szert szerint nem valószínű, hogy Edit magát jelentette volna fel, ezért biztos, hogy valaki figyelte a kollégák aktivitását a közösségi oldalakon. 

"Leforrázva ültem, pedig sok furcsa vezetői értekezleten részt vettem már, így elég nehéz meglepődnöm. De amikor egy negyvenkilós lányt szégyenítenek meg, aki elvörösödve ül előttünk, a felettesei előtt, az még jobban felrázza az ember érzékenységét, és hozzá kell tenni, hogy egy képző központban a vezetőknek oktatói szerepük és ehhez köthető felelősségük van,"

mondta a jogász, aki egyedül állt ki kollégája mellett. 

"Nem tartom normálisnak, hogy valakit a véleménye miatt egy – magát ráadásul tudásközpontnak hívó – intézményben megbélyegezzenek. Szomorúnak és veszedelmesnek tartom, ahogy Antall Péter a lánnyal beszélt."

Antall Péter szerinte tipikus példája azoknak az udvaroncoknak, lakájoknak, akik kontroll nélkül dolgozhatnak állami pénzből. 

"És ha az ember egy picit megpiszkálja a rendszer legitimitását, vagy azt mondja, hogy ez nem helyes vagy vissza kéne venni a túlbuzgóságból, akkor olyan helyzetbe kerülhet, mint én,"

tette hozzá.

Szert Boglárka jogász beszél a Tanítanék mozgalom február 5-i tüntetésén

Szert Boglárka szerint a Tudásközpontot vezető Antall Péternek sem komolyan vehető képzettsége, sem tapasztalata nincs az intézmény vezetéséhez: a lojalitásra és a félelemre épít, miközben alkalmazza ikertestvérét és feleségét is. A kirúgott jogász szerint titkárnőjével fuvaroztatja magát az igazgató. Szert szerint 

"ha magunk közül nem szűrjük ki a túlbuzgókat, akkor az a mai jobboldalra üt vissza."

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.