A Fitch leminősítette a világgazdaságot Trump elnöksége miatt

2017 február 10., péntek 18:39
165

Az egyik vezető hitelminősítő ügynökség, a Fitch szokatlanul éles hangú jelentésben bírálta az új amerikai kormányt, mert az kockázatot jelent a nemzetközi kereskedelemre és a világ kormányainak hitelképességére nézve.

Trump pankrátorként 2007-ben (Fotó: Bill Pugliano / Getty Images) Fotó: Bill Pugliano

A Fitch szerint az Egyesült Államok kiszámíthatósága csökkent a Trump-körmány „agresszív hangneme” miatt, és mert felmerült, hogy „hirtelen, váratlan váltások lesznek az amerikai politikában”, ami hátrányos lehet a világgazdaságra nézve. Többek között a kereskedelmi kapcsolatokban, a nemzetközi tőkeáramlásokban és a migráció korlátozásában fordulhatnak elő a gazdaságra káros jelenségek.

A Fitch egyébként egyedülálló a negatív hangvételű jelentésével, a többi hitelminősítő óvatosabb, mióta 2011-ben amerikai politikusok nekimentek a Standard & Poor’s-nak, amiért elvette a legjobb, AAA besorolást az amerikai államadósság nagy mértéke miatt. (FT)

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt