Golyóálló üvegfallal vennék körül az Eiffel-tornyot

külföld
2017 február 10., 07:52
comments 58

A terrortámadások megelőzése érdekében hamarosan 2,5 méter magas golyóálló üvegfalat emelhetnek az Eiffel-torony köré, jelentették be csütörtökön a párizsi hatóságok.

Védőkorlát és beléptetőkapu az Eiffel-torony tövében. AFP PHOTO / PATRICK KOVARIK
photo_camera Védőkorlát és beléptetőkapu az Eiffel-torony tövében. AFP PHOTO / PATRICK KOVARIK

A fal 20 millió euróba kerül, és már idén megkezdik az építését a torony északi és déli részén. A torony keleti és nyugati oldalát a tavalyi labdarúgó EB óta "nem elegáns, ideiglenes" akadályokkal védik.

"Párizsban magas maradt a terrorfenyegetettség, ezért a legsérülékenyebb célpontokat, kezdve az Eiffel-toronnyal, különleges óvintézkedésekkel kell védeni" - jelentette ki Jean-Francois Martins, Párizs főpolgármester-helyettese.

Az üvegfal megakadályozhatja, hogy fegyveresek, akár autókkal, megrohanhassák a nevezetességet, amit évente hatmillió látogató keres fel.

Pár városi tanácsnok attól tart, hogy a fal és az útakadályok elriaszthatják majd azokat a turistákat, akik csak fényképezkedni akarnának a torony tövében. Martins szerint viszont erre továbbra is lesz lehetőségük, átvizsgálás után beléphetnek majd a védett területre, jegyet csak azoknak kell venniük, akik fel is akarnak menni a toronyba. (Via The Guardian)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.