LMP: Követeljük, a magyar kormány a változatosság kedvéért az életben legalább egyszer álljon a jó oldalra, és adjon menedékjogot Snowdennek

2017 február 11., szombat 19:59
237

Amerikai hírszerzési információk szerint Vlagyimir Putyin orosz elnök azzal készül Donald Trump kedvére tenni, hogy kiadja az USA-nak az Oroszországban tartózkodó Edward Snowdent, az NSA-botrányt kirobbantó szivárogtatót.

Edward Snowden moszkvai magányában 2015. október 21-én, amikor a svéd Dagens Nyheternek adott interjút (Fotó: Dagens Nyheter / Lotta Hardelin / AFP) Fotó: LOTTA HARDELIN

Erre a hírre reagált közleménnyel a Ferenczi István, a Lehet Más a Politika közösségi részvételért felelős szakszóvivője és Meszerics Tamás, az LMP európai parlamenti képviselője.

Ebben azt kérik, hogy ha a híresztelések beigazolódnak, és Snowden tényleg az orosz–amerikai diplomáciai közeledés eszközévé válik, akkor a magyar kormány adjon neki menedékjogot.

Az LMP szerint Snowden cselekedetei a közérdeket szolgálták, mivel hála neki az egész világon fény derült az USA tömeges lehallgatási gyakorlatára, ami illegálisan és gyakran teljesen indokolatlanul, védhetetlen módon zajlott.

Az LMP egyetért az Európai Zöldekkel abban, hogy a nemzetközi közösség éppen ezért hálával tartozik Edward Snowdennek, akinek ahelyett hogy hazájában hazaárulás miatt álljon bíróság elé, az Európai Unión belül kell menedékjogot kapnia.

A közlemény így zárul:

„Az LMP elkötelezett a demokrácia értékei és az átlátható kormányzás fontossága mellett, ezért azt követeljük, a magyar kormány a változatosság kedvéért az életben legalább egyszer álljon a jó oldalra.”

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt