Olvasásra ítéltek vandál tinédzsereket Virginiában

külföld
2017 február 11., 17:36

A 16-17 éves fiatalok megrongáltak egy történelmi fekete iskolaházat, és horogkereszteket, dinókat, szexuális képeket és olyasmiket fújtak fel rá, hogy „brown power” meg „white power”.

Avelina Jacob bíró ezért arra kötelezte őket, hogy egy évig havonta olvassanak el egy-egy könyvet abból a 35-ből, amik között Elie Wiesel, Maya Angelou és Khaled Hosseini művei szerepelnek, és fogalmazást is kell írniuk róluk. Emellett meg kell hallgatniuk egy interjút, amit Yvonne Neallel készítettek. A virginiai nő ebben elmeséli, milyen volt 1938 és 1945 között az Ashburn Colored Schoolban tanulni (abban a fekete iskolában, amit a fiatalok megrongáltak).

Az 5 fiatalból egyébként csak kettő volt fehér. Legalább az egyikük azt állította, nem tudja, mit jelképez a horogkereszt. Egyébként mind beismerő vallomást tettek. (New York Times)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.