Az amerikai teniszszövetség véletlenül a náci Németország himnuszát énekeltette el Németország tiszteletére

külföld
2017 február 12., 19:01
comments 284

A német teniszezők felháborodva fogadták, hogy a Hawaii-on megrendezett Fed-kupa fordulóban a náci időszak himnuszát énekelte el egy úr, amiben szerepel az az első versszak is, amit a nácik propagandaként használtak, és ami a második világháború vége óta nem képzei a német himnusz részét. 

link Forrás

A német teniszező, Andrea Petkovic arról beszélt, hogy soha életében nem tapasztalt ilyen fokú tiszteletlenséget és nemtörödömséget, és elmondta azt is, hogy felmerült benne, hogy egyszerűen lesétál a pályáról, és nem áll ki játszani.  Később annyit finomított, hogy első reakciója érzelmileg túlfűtött lehetett, de ez azért történt, mert az incidens közvetlenül a meccse előtt történt, és fogalma sem volt, mit kéne reagálnia. A német csapat edzője, Barbara Ritter is arról beszélt, hogy ilyen fokú tiszteletlenségre nincs mentség, és hogy abszolút botrányos volt, ami történt. 

Az amerikai szövetség később elnézést kért a hiba miatt. (Reuters)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.