Meghalt Al Jarreau

zene
2017 február 12., 20:32
comments 235

A hétszeres Grammy-díjas énekes Los Angelesben halt meg, 76 éves volt. A halál okát nem hozták nyilvánosságra, de azt lehet tudni, hogy Jarreau kórházi kezelésen esett át. 

link Forrás

Jarreau azon kevés alkotók egyike, akik jazz, pop és rnb kategóriában is tudtak Grammyt nyerni. Izgaán ismertté a Moonlighting című tévésműsornak írt főcímzenéje tette. Épp nemrég, egy hónapja jelentette be, hogy 50 év után nem koncertezik többet. 

(AFP PHOTO / GABRIEL BOUYS)
photo_camera (AFP PHOTO / GABRIEL BOUYS)

Gyerekkorától kezdve énekelt, előbb egyházi eseményeken, de karrierje csak későn, 35 éves korában indult be, előtte pszichológusként végzett és egy rehabilitációs központban dolgozott. 

link Forrás

1981-ben, több sikeres jazzlemez után áttért a popra, ami az igazi hírnevet hozta el a számára: a We're in This Love Togetherrel a legjobb popénekesnek járó Grammyt is besöpörte. (BBC)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.