Elsodort a jeges ár egy kompot a Tiszán, rajta egy emberrel

baleset
2017 február 13., 09:41
comments 73

A katasztrófavédelem, a rendőrség és a honvédség munkatársai Tiszacsegénél nagy erőkkel dolgoznak egy komp megmentésén, ami az éjjeliőrrel a fedélzetén elszabadult a Tiszán, és megrekedt a jeges áradásban.

A normál esetben Tiszacsege és Ároktő között közlekedő komp a csegei parton vesztegelt, amikor a zajló jég a vastag drótköteleket szétpattintotta, és a járművet mintegy 500 méteren át sodorta a Tiszán.

Ez után a komp a jégtáblák között megrekedt, és a szakemberek attól tartanak, hogy egy újabb jégmozgás összeroppantja a járművet.

photo_camera MTI Fotó: Czeglédi Zsolt
photo_camera MTI Fotó: Czeglédi Zsolt
photo_camera MTI Fotó: Czeglédi Zsolt

UPDATE: Az éjjeliőrt kimentette a Magyar Honvédség Légi Kutató-Mentő Szolgálatának Mi-8-as helikoptere .

photo_camera MTI Fotó: Czeglédi Zsolt

Amikor pedig nincs jég, így működik a tiszacsegei komp:

link Forrás







Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.