Holtan találták a Missouri partján a Ku Klux Klan Birodalmi Varázslóját

GYÁSZ
2017 február 13., 07:28
comments 223

Frank Ancona, a Ku Klux Klan Hagyományőrző Amerikai Lovagjainak Birodalmi Varázslója még múlt csütörtökön távozott otthonából tisztázatlan körülmények között; holttestére szombaton talált rá egy horgászó család a Missouri folyó partján.

Az 51 éves Ancona életében váltig állította, hogy az általa vezetett Ku Klux Klan-frakció nem rasszista, hanem csupán keresztény, miközben a szervezet weboldala tele volt a fehér felsőbbrendűséget hirdető jelszavakkal, Ancona Youtube-videói pedig csuklyás alakok által végrehajtott keresztégetésekkel. A Birodalmi Varázsló akkor került be a hírekbe, amikor a 2014-es fergusoni zavargások idején emberei megjelentek a missouri városban, a zömében fekete tüntetőket terroristáknak nevezték, és közölték: a klán a gyilkosságtól sem riad vissza, ha meg kell védenie magát vagy a rendőröket. 

Klánszakértők szerint elképzelhető, hogy Ancona a KKK-ban dúló belháborúk áldozata lett. (Sacramento Bee, The Root)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.