Letartóztatták Mamaladze érseket, mert állítólag ciánnal akarta megmérgezni II. Illést

bűnügy
2017 február 13., 13:08
comments 114

A grúz főügyészség letartóztatta Giorgi Mamaladze érseket, az autokefál grúz ortodox patriarkátus vagyonkezelőjét azzal a gyanúval, hogy meg akarta mérgezni II. Illés pátriárkát, az egyház fejét.

photo_camera II. Illés katolikosz-pátriárka, since 1977

A nyomozás megállapította, hogy Mamaladze február 10-én Berlinbe akart repülni, ahol II. Illés gyógykezelését tölti kísérete társaságában. A tbiliszi repülőtéren az érsektől nátrium-cianidot koboztak el. Az érsek lakásán tartott helyszínelés során házi készítésű lőfegyvereket és hat éles lőszert is lefoglaltak, melyeket törvénytelen módon szerzett be és engedély nélkül tartott otthonában. (MTI)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.