Tiborék kamu kósersággal verték át a vidéki vállalkozókat

bűnügy
2017 február 13., 11:53
comments 91

A salgótarjáni rendőrök csalás miatt nyomoznak T. Tibor és társai ellen, 

akik magukat üzletembernek és az egyik zsidó hitközség vezetőjének adták ki, hogy az élelmiszerek nemzetközi kerekedelméhez szükséges, kósersági tanúsítványokat adjanak el. 

2016. november elején egy karancslapujtői, míg 2017 februárjában egy mórahalmi vállalkozás képviselőjét verték át a hamis igazolásokkal.

A három férfit a nyomozók Mórahalmon, a helyszínen, míg negyedik társukat Budapesten fogták el. A rendőrök a hamis igazolásokat és az átvett készpénz egy részét megtalálták és lefoglalták.

A gyanú szerint T. Tibor az év elején Szegeden is át akart verni egy vállalkozót a kamu tanúsítványokkal, de amikor a vállalkozó arra kérte, hogy igazolja magát, Tibor inkább elfutott. 

A hatóságok V. Z. Gábort, K. Tibort és Ny. Zoltánt őrizetbe vették, kezdeményezték előzetes letartóztatásukat, amit a Salgótarjáni Járásbíróság február 12-én elrendelt. B. E. Géza az eljárás során szabadlábon védekezik.

Az ügy felderítésében, a nyomozóhatósággal együttműködött a Magyarországi Zsidó Hitközségek Szövetsége is. A salgótarjáni rendőrök várják azok jelentkezését, akiket hasonló módszerrel vertek át. (police.hu)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.