Csányi: A 2020-as EB-re szinte kötelező a kijutás

foci
2017 február 14., 07:09
comments 157

A Nemzeti Sport átfogó interjút készített az MLSZ elnökével, aki hosszasan elemzi a magyar labdarúgás gondjait és örömeit a sportlap keddi számában. Csányi nagyon büszke a tavaly év eredményeire, a sikeresen megvívott selejtezőkre, pótselejtezőkre és a nyári Európa-bajnokságon mutatott szereplésre, ami szerinte az elmúlt öt-hat év munkájának megkoronázása is egyben.

Budapest, 2016. szeptember 13...Csányi Sándor, a Prima Primissima Alapítvány kuratóriumának elnöke beszél az alapítvány sajtótájékoztatóján a Pesti Vigadóban 2016. szeptember 13-án. Idén a Prima Primissima-díj tíz kategóriájának harminc jelöltje összesen 250 millió forintot kap...MTI Fotó: Mohai Balázs
photo_camera Budapest, 2016. szeptember 13...Csányi Sándor, a Prima Primissima Alapítvány kuratóriumának elnöke beszél az alapítvány sajtótájékoztatóján a Pesti Vigadóban 2016. szeptember 13-án. Idén a Prima Primissima-díj tíz kategóriájának harminc jelöltje összesen 250 millió forintot kap...MTI Fotó: Mohai Balázs

Az elnök szerint nagy eredmény, hogy az újságírók sorozatban másodszor is az év csapatának választották a válogatottat, és ugyan minden nagy tornára nem lehet elvárni a kijutást, fontos az is, hogy az utánpótlás és a hátország fejlődjön.

"Nos, erre az Eb-re szinte kötelező a kijutás... Sohasem rendeztünk még Európa-bajnokságot, és az után az eufória után, amely a csapat franciaországi szereplését kísérte, megérdemelné a közönség. Óriási lökést adna az egész sportágnak a sikeres hazai szerepelés, már most meg kell kezdeni beépíteni a csapatba azokat a fiatalokat, akikre kétezerhúszban számíthatunk"

- mondta a következő, Európa több városában, párhuzamosan megrendezésre kerülő kontinenstornával kapcsolatban Csányi. A 2020-as EB-n egyébként ugyanúgy 24 csapat vesz majd részt, mint a tavalyin, így az elvárás azért nem nevezhető teljesíthetetlennek.

Az elnök beszélt Dárdai Pál és Bernd Storck közötti állítólagos feszültségekről, miután a Hertha BSC edzője többször nyilatkozott kritikusan, vagy magasabb elvárásokat sugallva a korábban által vezetett válogatottról. Csányi szóvá is tette ezt azok után, hogy Dárdai arról beszélt, a mostani vb-selejtezőkön is csak a továbbjutás lehet a válogatott célja. Az elnök szerint nincs valódi konfliktus a két edző között; méltatta Dárdai érdemeit, de szerinte a pótselejtezők óta ez már egyértelműen Storck stábja és csapata.

Csányi elismeri az interjúban, hogy késéssel adják át az új Puskás Stadiont:

"Március elején aláírják a megállapodást a kivitelezésről és 2019 novemberében szeretnénk megrendezni a nyitómeccset. Vagyis kicsit késve, de még idejében."

Ez azért is elég fura, mert a pályázatban éppen decemberben vitték fel a kivitelezési időt a korábbi 32 hónapról 35-re, így pedig egyelőre nem jön ki a matek.

Csányi az is megvallja az interjúban, hogy a bajnokság alacsony nézőszámaiban van a legnagyobb lemaradása az előzetes tervekhez mérten, "folyamatosan kutatják" a válaszokat, de nem egyértelműek az összefüggések: van ahol jó a játék, értelmezhető a marketingstratégia, mégse jönnek a nézők, máshol pedig épp fordítva van.

"Bízunk benne, és erre stratégiát is kidolgozunk, hogy ha elkészülnek az új stadionok, befejeződik a rekonstrukció, és hazatérhetnek a klubok meg a szurkolók a megújult, korszerű pályákra, elindulhat a nézőszám növekedése" - mondta el az interjúban az elnök. (Nemzeti Sport)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.