Kirúgta PewDiePie-t a Disney idióta antiszemita viccei miatt

idióta rekordok
2017 február 14., 05:43
comments 211

Felix Kjellberg, azaz PewDiePie, ha valaki nem ismerné, a világ legnépszerűbb Youtube-sztárja, méteres arca és sok tízmillió követője van. Decemberben például beígérte, hogy 50 millió követő után törli az egyik csatornáját, majd miután tényleg elérte az álomhatárt, törölt egy másikat. 

Elég idegesítő figura, de szórakoztató is tud lenni, legutóbb az idióta kézfogós találkozások listázása során még Orbán Viktort is műsorára vette, igazi világhírt kölcsönözve ezzel a magyar miniszterelnöknek. 

link Forrás

PewDiePie akkora sztár, hogy csak tavaly, csak a Youtube-on keresztül 15 millió dollárt zsebelt be, most viszont bajban van, mert túltolta az idiótaságot, és szerződést bontott vele a Disney-cégcsaládhoz tartozó, a vállalat videós sztárjait menedzselő Maker Studios. 

Felix bűne az volt, hogy olyan dolgokkal viccelt sorozatosan, ami már sok volt a Disney-nek. Két Sri Lanka-i srácnak például arra gyűjtött pénzt, hogy egy "Halál a zsidókra" feliratú táblát lengessenek a fejük felett, egy másik videóban pedig azért fizetett egy srácnak, hogy Jézusnak öltözve arról magyarázzon, "Hitler nem is tett semmi rosszat".

PewDiePie elismerte, hogy kicsit messzire ment, elnézést is kért a videók miatt, de egyáltalán nem a rosszindulat vezérelte, ez "nevetséges feltételezés", ő csak azt akarta demonstrálni, milyen beteg a modern világ, mi mindenre képesek az emberek azért, ha "akár csak 5 dollárt kapnak is érte". 

A Maker nyilatkozatában azt írta, hogy noha PewDiePie épp a provokatív videóival lett világhírű, ezekkel a tartalmakkal egyértelműen átlépett egy határt. Felixnek nem ez volt az első esete, hogy kicsit túlzásba esett, tavaly a Twitter is letiltotta egy időre, miután az "úgynevezett Iszlám Állammal" viccelődött. (BBC / TechCrunch)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.