Nem lesz több iskolai buszoztatás éjszaka

közlekedés
2017 február 14., 11:47
comments 326

A 24.hu birtokába jutott az egyik budapesti tankerületi központ által fenntartott iskola igazgatójának levél, amit a Klebelsberg Központ valamelyik illetékese küldött. Ebben az áll, hogy - mint arra korábban Palkovics László oktatási államtitkár is utalt -, szigorítani fogják az iskolai buszoztatásra vonatkozó előírásokat a veronai buszszerencsétlenség nyomán. 

A levél két kitételt említ. Egyrészt az iskola kötelezettsége lesz, hogy a szerződött busztársaságtól vagy utazási irodától "minden esetben előzetesen kérjenek írásos tájékoztatást arról, hogy a szolgáltatás személyi és tárgyi feltételei megfelelnek a hatályos előírásoknak, valamint az érintett gépjármű megfelelő műszaki állapotban van és rendelkezik érvényes okmányokkal."

A másik kitétel arra vonatkozik, hogy az iskolák ezekben a szerződésekben ragaszkodjanak ahhoz, hogy a sofőrök és diákok 23 és 04 óra között kötelező pihenőt tartsanak, azaz nincs éjszakai buszoztatás. 

A portál rákérdezett a Klebelsberg Központnál, hogy pontosan milyen esetekre vonatkozik a tiltás, az oktatási felügyelet azt válaszolta, hogy az csak a nemzetközi utazásokat érinti majd, így belföldi iskolai programok esetében nem tekintik majd irányadónak. "Nem az a célunk, hogy a tanórán kívüli programok csökkenjenek, hanem, hogy a diákok utaztatása még biztonságosabbá váljon. A hamarosan megjelenő szabályozás pontosan meg fogja határozni azoknak az utazásoknak a körét, amelyre a fenntartó speciális előírásai vonatkoznak" - írta válaszában a Klebelsberg Központ. (24.hu)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére a közelmúltban a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg felületeinken. Ebben közösségként együttes a felelősségünk, a mienk kiemelt. Amíg újragondoljuk a teendőinket, nem minden cikkünk alatt lehet kommentelni. Egyszersmind kérjük és köszönjük, ha nem csak szabályzatunk betűjének, de a szellemének betartása felett is segítetek őrködni.

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt