Orbán azt állítja egy állami lapnak adott interjúban, hogy egy méltányos és tisztelhető állam képe lebeg előtte

politika
2017 február 14., 15:38
comments 268

Folytatta jó szokását Orbán Viktor magyar miniszterelnök, így megint egy olyan sajtóterméknek adott interjút, ahol nem kellett bármiféle kritikus kérdésre számítania. Ezúttal a Nemzeti Közszolgálati Egyetem (NKE) lapjára, a Bonum Publicum Magazinre esett a választás. A lapot itt nem lehet elolvasni, de az MTI előre szemlézte a legfontosabbakat Orbán gondolatai közül.

"A szemünk előtt tehát egy olyan állam képe lebeg, amely erős, méltányos és tisztelhető, mert minden szegletében a közérdeket rendeli a magánérdek elé"

- mondta többek között Orbán.

Azt is elmondta, hogy cél – méghozzá a kormány célja –, hogy minden állami vezető részesüljön államtudományi képzésben. Ez az államtudományi képzés nem csak a szakmai tudásról szólna ám, hanem arról is, hogy a közigazgatási tisztségviselők

"elkötelezettek legyenek a nemzeti érdek képviselete, a morális tartás és a köz szolgálata iránt."

A bürokrácia csökkentésével kapcsolatban az MTI szerint azt mondta Orbán, hogy ez önmagában nem old meg semmit. "Mi itt az alapvetést változtattuk meg: fölfogásunk szerint ugyanis nem a polgárok vannak az államért, hanem fordítva, az államnak kell kiszolgálnia a polgárait, ugyanakkor szavatolnia kell a mindennapok biztonságát" - mondta. 

Az állami újság megkérdezte a miniszterelnököt a 2018-as országgyűlési választásokról is. Orbán ezzel kapcsolatban azt mondta, a 2010 előtt és utáni időszak összehasonlítva kijelenthető, hogy Magyarország - biztos jövőképpel, gazdagodó kultúrával - jobb hely ma már, mint a szocialista kormányok alatt volt. A magyar gazdaság erősebb, sokkal több embernek van munkája, és a kormány számára legfontosabb területeken, a bank- és az energiaszektorban, de még a médiaiparban is a külföldiek helyett a magyarok kerültek többségbe - tette hozzá az MTI szerint.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére a közelmúltban a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg felületeinken. Ebben közösségként együttes a felelősségünk, a mienk kiemelt. Amíg újragondoljuk a teendőinket, nem minden cikkünk alatt lehet kommentelni. Egyszersmind kérjük és köszönjük, ha nem csak szabályzatunk betűjének, de a szellemének betartása felett is segítetek őrködni.

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt