Teljesen kinyírta a Toshibát az atomipari részlegük most bejelentett vesztesége

gazdaság
2017 február 14., 21:58
comments 130

Egészen elképesztő, 6,3 milliárd dolláros (1800 milliárd forintos) veszteséget kénytelen elkönyvelni a japán Toshiba, miután ekkora leírást kénytelenek elkönyvelni a Westinghouse nevű amerikai atomipari leánycégükön. Ez a veszteség nagyobb, mint a szebb napokat látott cég teljes piaci értéke.

A leírás azért ilyen nagy, mert két amerikai atomerőmű építésénél nagyon durván elszálltak a költségek.

photo_camera AFP PHOTO / Behrouz MEHRI

Ez azt jelenti, hogy a cégnek nem lesz más választása, mint hogy eladja az egyetlen, még komoly nyereséggel működő részlegét, a chipgyártást. Így viszont gyakorlatilag nem marad más a cégben, mint a szenvedő atomipar. Nem csoda, hogy a cég környékén teljes a káosz, a vezérigazgató lemondott, és még az éves jelentést is elhalasztották. (Financial Times, Reuters)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére a közelmúltban a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg felületeinken. Ebben közösségként együttes a felelősségünk, a mienk kiemelt. Amíg újragondoljuk a teendőinket, nem minden cikkünk alatt lehet kommentelni. Egyszersmind kérjük és köszönjük, ha nem csak szabályzatunk betűjének, de a szellemének betartása felett is segítetek őrködni.

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt