Vadász lőtt le egy kutyát Budapesten, ötven méterre a gazdájától

ÁLLAT
2017 február 14., 18:13
comments 762

A mátyásföldi repülőtérnél sétált kutyájával előző péntek este hat körül Michna Sándor, amikor egy vadász lelőtte a kutyáját.

A kutyája ötven méterre lehetett tőle, amikor nagy durranást hallott. Mire odaért, a kutyája már nem élt, és látta, hogy az egyik magaslesen valaki megmozdult. A vadász odament, és elmondta, sajnálja, majd rendőrök jöttek, és elindult egy eljárás.

"Azóta én is utánanéztem, és kiderült, hogy gyakorlatilag az egész ország vadászterület"

– mondta a lelőtt kutya gazdája az Indexnek. És tényleg,

"minden, ami nem lakott terület, és nem a törvény által nevesített kivétel, mondjuk temető, tanya vagy repülőtér, az vadászterület",

mondta Földvári Attila, a Magyar Vadászkamara kommunikációs munkatársa. Márpedig a vadászati törvény szerint vadászterületen a vadat űző kutyát elfoghatja vagy elejtheti a vadász, "ha a tulajdonosának felderítésére nincs közvetlen lehetőség". (Index)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére a közelmúltban a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg felületeinken. Ebben közösségként együttes a felelősségünk, a mienk kiemelt. Amíg újragondoljuk a teendőinket, nem minden cikkünk alatt lehet kommentelni. Egyszersmind kérjük és köszönjük, ha nem csak szabályzatunk betűjének, de a szellemének betartása felett is segítetek őrködni.

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt