Főnök!! Nincs víz Dunaújvárosban!!!

INTERNET
2017 február 15., 16:39
comments 206

Nincs most jobb politikai kabaré, mint ami – véletlenül – Orbán Viktor Facebook-oldalán alakult ki.

Tény, hogy a magyar miniszterelnököt gyakorlatilag lehetetlen elérni, a sajtófőnöke, Havasi Bertalan a 444-nek például hónapok óta nem válaszol semmilyen kérdésre. De nincs jobb helyzetben az egyszeri állampolgár sem.

Így tehát érthető, hogy sokan – végső elkeseredésükben, jó dolgukban, azért, mert más kommunikációs forma az eszükbe sem jut, vagy csak trollkodásból – a kormányfő Facebook-oldalára írják be jókívánságukat, gondjukat, bánatukat, ötleteiket, kérdéseiket vagy hirtelen beugró poénjukat, hátha választ kapnak. Mármint nem privát üzenetben vagy kommentben próbálják felvenni a kapcsolatot, hanem ott, a Facebook-falon. (Ezeket persze leszűrik, külön aloldalon olvashatók.)

Csak az idei termésből ki tudtunk választani 42 olyan, Orbánnak címzett posztot, ami egyrészt érzékelteti, hol tart az ország fejben, másrészt tökéletes szórakozást nyújt kicsiknek és nagyoknak.

1. A trollok támadása

Vannak, akiknek világos, hogy Európa legnagyobb trolljával csak trollkodni lehet már. Ők magas szinten veszik fel a kesztyűt a miniszterelnökkel, olykor a saját stílusában. (Szerencséjükre nincs, aki megsértődjön rajtuk.)

2. A Leghálásabb Magyarok

Elnök Úr! Viktor! Főnök! Ilyen hálásak a leghálásabb hálálkodól. (Ha Orbán hallaná, vagy egyáltalán bárki!)

„Szó bennszakad, hang fennakad, Lehellet megszegik.”
photo_camera „Szó bennszakad, hang fennakad, Lehellet megszegik.”

3. Egymás agytekervényeinek a fölvilágosítása, kérdések BÁRMIRŐL / tippek, trükkök, javaslatok BÁRMIRE

Még hogy Magyarországon az embereknek nincs beleszólásuk a dolgok folyásába! Az alábbi üzenetek bizonyítják, hogy tonnaszámra jönnek az állampolgári kezdeményezések. (Igaz, senkihez sem jutnak el.)

4. Kapcsolatfelvételi kísérletek

Akik a lehető legrosszabb helyen keresik Orbánt.

photo_camera Ez már annyira meta, hogy egyszerűen tökéletes.

5. Az pedig ember legyen a talpán, aki ezeket megérti

Érthetetlen üzenetek a semmiből, senkinek. (Bár ha jobban belegondolunk, Orbán biztos értené – ha eljutna hozzá.)

És végül itt a 47 ezer forintos kérdés:

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.