Mostantól közvetlenül a Facebookon is lehet jelentkezni álláshirdetésekre

internetek
2017 február 15., 22:25
comments 74

Szerdán indította el a Facebook azt a szolgáltatását, mely révén ezentúl közvetlenül a Facebook segítségével jelentkezhetünk álláshirdetésekre. Szóval ha eddig rettegtünk attól, hogy a HR-esek majd átnézik a Facebook-profilunkat a felvételi során, ezentúl legalább biztosak lehetünk benne. 

A szolgáltatás egyelőre csak az amerikai és a kanadai piacon lesz elérhető, de mivel komoly pénzek vannak benne, nyilván idővel globálisan is ki akarják majd terjeszteni. A Mashable cikke alapján a lényeg, hogy ezentúl minden Oldalként (Pages) regisztrált szolgáltató vagy vállalat tehet majd közzé álláshirdetést az oldalán, amire aztán pár kattintással jelentkezhetnek a felhasználók.

Jelenleg 65 millió Facebook Oldal létezik, úgyhogy nem csoda, hogy a Facebook piaci rést szimatolt meg itt: ezentúl nem harmadik oldalakra (például a LinkedIn-re) irányít majd át egy álláshirdetés, hanem az egész folyamat lejátszódhat a Facebookon belül. 

Az álláskeresők pedig kereshetnek is az álláshirdetések között, ezt a célt szolgálja a most elindított facebook.com/jobs oldal. (Magyar IP-ről nézve ez az oldal átirányít a facebook.com/careers oldalra, ahol a Facebook által felkínált karrierlehetőségeket látni csak.)

A jelentkezők egy rövid kérdőívet tölthetnek ki magukról, ezer karakterben írhatnak egy mini motivációs levelet, sőt, akár az interjú is megvalósulhat a Messengeren belül. 

A projektet állítólag már az Oldalak szolgáltatás bevezetése óta dédelgette a Facebook, a kísérletezés Chicagóban tavaly már el is indult. 

Álláshirdetést feladni amúgy ingyen lehet, de ha üzletvezetőként azt szeretnéd, hogy az felbukkanjon hirdetésként mások News Feedjében, azért bizony fizetni kell. (Mashable)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.