Nem ékesszoló angolságával fog feltűnést kelteni az új magyar Los Angeles-i főkonzul

Bemutatkozott Los Angelesben Széles Tamás új főkonzul, akiről szeptemberben derült ki, hogy a debreceni városi önkormányzati televízió (DTV) ügyvezetőigazgatói posztját otthagyja, és diplomataként folytatja munkáját.

Széles angolul köszöntötte a konzulátus által szervezett eseményre meghívottakat:

A videó tanúsága szerint Széles nem beszél jól angolul, hiszen a szöveget végig olvassa, a beszéd így is többször megbicsaklik.

Annak ellenére, hogy saját elmondása szerint a kilencvenes években volt már az USA-ban hosszabb időre:

„Viszonylag sokszor megfordultam Amerikában, majdnem egy évet töltöttem kint a 90-es évek végén tanulmányi ösztöndíjjal is, van tehát tapasztalatom arról, hogy élnek ott az emberek, mi vár rám.”

Széles Tamás neve akkor került be a hírekbe, amikor kiderült, hogy Kósa Lajost és Halász Jánost is elkísérte Új-Zélandra. A Fidesz alelnöke és az államtitkár elmondásuk szerint háromnapos magánúton voltak a távoli szigetországban, amibe egy Rolling Stones koncert meglátogatása is belefért, és Kósa szerint ötszázezer forintból kijött az egész, bár a repjegy 450 ezer forint volt.

Széles Tamásról maga Kósa állította, hogy a Debreceni TV stábtagjaként volt jelen, ám ezt később a televízió cáfolta. Mint mondták, a DTV stábtagjai a külhoni magyarságról szóló filmet forgattak egy másik megbízásból.

Úgy tűnik, Széles most Los Angelesben folytatja a külhoni magyarságról szóló filmezést már főkonzulként, azt ugyanis már egy szeptemberi interjúban elmondta, hogy folytatja az 56-os magyarokról szóló sorozatát:

„Ezek a filmek az elkövetkező néhány évben még éppen leforgathatók, hiszen a szereplők egy része elég idős – gondoljunk csak az 56-osokra! –, nincs már sok idő, hogy megörökítsük történeteiket, életüket, sorsukat, s megőrizzük a jövő számára.”

Emellett persze a magyar-amerikai gazdasági kapcsolatok élénkítésével is foglalkozik majd:

„Amióta Szijjártó Péter áll a külügyminisztérium élén, rendkívüli erős figyelemmel fordulunk a külgazdaság felé. Minden misszió feladata olyan potenciális partnerek fellelése, akikkel Magyarországnak, magyar cégeknek, önkormányzatoknak gazdasági kapcsolata épülhet ki.”

Széles emellett elmondta még, hogy fontos, hogy a konzulátus a legjobb arcát mutassa az amerikaiaknak.  

Az USA-ban három konzulátus működik a washingtoni nagykövetség mellett, Chicagoban, Los Angelesben és New Yorkban. (YouTube/Dehír)


444 MAKRO a Kör tagjainak

A 2018‑as választások titkos tárgyalásainak története.

Megnézem
Kapcsolódó
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.