Lemondott miniszter-jelöltségéről Andrew Puzder, miután a republikánusok kihátrálhatnak mögüle

külföld
2017 február 15., 19:32
comments 94

Andrew Puzder azután döntött úgy, hogy nem kíván részt venni a miniszteri meghallgatáson a munkaügyi posztra, miután republikánus szenátorok egy csoportja is jelezte, azt szeretnék, ha Donald Trump amerikai elnök visszavonná jelöltségét.  

A CNN hírtelevízió és a Politico című lap korábban egyaránt arról számolt be, hogy egyes republikánus szenátorok szerint nem lett volna meg az Andrew Puzder kinevezéséhez szükséges megfelelő szenátusi voks. 

(Drew Angerer/Getty Images/AFP)
photo_camera (Drew Angerer/Getty Images/AFP)

A munkaügyi miniszteri posztra jelölt Puzder támadások kereszttüzében állt: részben, mert kiderült, hogy bejárónőként egy illegális bevándorlót foglalkoztatott, részben pedig mert előkerült és a szenátusban körözték azt az évtizedekkel ezelőtt készült tévéműsor-felvételt, amelyben Puzder akkori felesége családon belüli erőszakkal vádolta meg őt. 

Puzdert, aki egy gyorsétterem-hálózat elnök-vezérigazgatója volt, bírálatok érték azért is, mert korábban ellenezte az Obama-kormányzat javaslatát, amely a minimálbér óránkénti 15 dollárra történő emelését irányozta elő a jelenlegi 7 és fél dollár helyett. 

Négy republikánus szenátor már korábban jelezte, hogy valószínűleg nem szavazza meg Puzdert, és sajtóhírek szerint mások is ezt fontolgatják. Pudzernek legalább 50 szavazatra lett volna szüksége, a republikánus összesen 52 szavazattal bírnak. 

A CBS televízió szerda délutáni beszámolója szerint a Fehér Ház is fontolóra vette a jelöltség visszavonását. (MTI/CNN)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.