Egy részeg férfi úgy tett, mint aki alá akar írni, de aztán széttépte a Momentum Mozgalom egyik aláírásgyűjtő ívét

bűnügy
2017 február 16., 10:24
comments 289

Soltész Dániel, a Momentum Mozgalom aktivistája elmondta, hogy dél körül odament egy részeg férfi a Blaha Lujza téri, olimpiaellenes aláírásgyűjtő pultjukhoz, hogy alá akar írni. Oda is adta a lakcímkártyáját, de kiderült, hogy nem budapesti, ezért szóltak neki, hogy nem írhatja alá.

Viszont nagyon nem akarta ezt megérteni, ezért – és mivel nem tudtak mit kezdeni az elmondásuk szerint kb. 120 kilós, bőrkabátos férfival – azt mondták, hogy írja alá a lap alján, hátha elmegy, még az adatait sem töltötték ki. Csakhogy azt vették észre, hogy a férfi elkezdi a lap aljára írni, hogy: „A KURVA ANYÁ...”, ezért kikapták a kezéből, de nem engedte, így az aláírásgyűjtő ív elszakadt. Három aláírás veszett így kárba. A férfi elment, de aztán megindult visszafelé, ám ezután eltűnt. A MoMo értesítette a rendőröket.

Ez már a sokadik támadás az utóbbi napokban, szombaton egy LMP-s aláírásgyűjtőt megfejeltek, ma egy másikat borosüveggel vágtak fejbe. Sőt, egy hónapja egy másik momentumos pultot is megtámadtak.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.