Közokirat-hamisítás miatt elítélték Szakoly polgármesterét

bűnügy
2017 február 16., 12:07

A Nyíregyházi Törvényszék közokirat-hamisítás bűntettében elmarasztalta és jogerősen egy évre próbára bocsátotta Szűcs Gabriellát, a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Szakoly független polgármesterét, számol be az MTI.

A bíróság közleménye szerint a polgármester arra kérte az ügy negyedrendű vádlottját, hogy adjon be lakcímbejelentő lapokat, amivel elérte, hogy az ügy többi vádlottja olyan lakcímekre jelentkezzen be, amelyen soha nem laktak.

Bár a polgármester és védője felmentésért fellebbezett, a törvényszék azt nem találta alaposnak, ezért az elsőfokú ítéletet helyben hagyta, így az jogerőre emelkedett.

Kiemelt videóink

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.