Venezuela felfüggesztette a CNN adását, miután az leleplezte a vízummutyit

Felfüggesztette Venezuela a CNN hírtelevízió spanyol nyelvű adásának sugárzását szerdán. A caracasi kormány azután vádolta meg 

"háborús propagandával"

a csatornát, hogy az leleplezte a Venezuela iraki nagykövetségén folyó útlevél-, és vízumkiadási korrupciót, aminek szervezője a CNN szerint maga az alelnök, Tareck El Aissami. A riportot már vasárnap támadta Maduro elnök, kijelentette:

"azt akarom, hogy a CNN távozzon Venezuelából, kifelé!". 

Szintén szerdán szólította fel a Twitter-üzenetében Donald Trump amerikai elnök a venezuelai elnököt, hogy azonnal bocsássa szabadon a három éve bebörtönzött Leopoldo Lópezt ellenzéki vezetőt. Trump azután üzent, hogy a Fehér Házban találkozott López feleségével, Lilian Tintorival. 

López a Népi Akarat nevű radikális ellenzéki párt alapítója és elnöke, aki a 2014-ben több hónapig tartó és halálos áldozatokat is követelő kormányellenes tüntetések egyik vezéralakja volt. Erőszakra történt felbujtás címén 13 évig és 9 hónapig tartó  börtönbüntetésre ítélték. (NyTimes/BBC)

Koronavírus Hírek, háttér
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.