A váci püspök befogadott két menekültet és erre buzdít másokat is

politika
2017 február 17., 16:21
comments 86

Beer Miklós az első magyar megyéspüspök a katolikus egyházban, aki kollégáival ellentétben megfogadta Ferenc pápa tanácsát, és kiállt a menekültek mellett, írja a 24.hu

Az egyházi vezető a napokban tett közé egy felhívást, amiben arra kéri a híveket és minden jó szándékú embert, hogy 

karoljanak fel egy legálisan hazánkba érkezett menekültet.

link Forrás

Később a Magyar Kurírnak adott interjújában Beer azzal indokolta kezdeményezését, hogy azok, akik megkapják a magyar menekültstátuszt teljes bizonytalanságban vannak. 

"Senki nem foglalkozik velük személyesen. Arra hívom az egyházközségeinket, a híveket és minden jó szándékú embert, hogy vállaljanak részt az ő megsegítésükben. Elsősorban lakhatásra gondolok, de természetesen az élelmezésükben is lehet segíteni. A legfontosabb mégis az lenne, ha valami módon munkához tudnánk őket juttatni. Ez ugyanis elengedhetetlen ahhoz, hogy valóban integrálódni tudjanak,"

mondta a püspök, aki szerint ha személyesen megismerünk egy menekültet, egészen másként látjuk az ő helyzetüket. Beer nem csak beszél, bevallotta, hogy

"itt a püspökségen két fiatalembert már befogadtunk, gondoskodunk ellátásukról, tőlünk járnak be egyetemre."

(Szemlélek/24/Magyar Kurír)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.