Álhírbotrány Litvániában: német katonák erőszakosságát terjesztették valakik

A litván ügyészség nyomozást indított, miután hamis bejelentést kaptak arról, hogy német nyelven beszélő férfiak megerőszakoltak egy 15 éves litván lányt, egy árvaház közelében. A bejelentés e-mailen érkezett, és egy olyan településre vonatkozott, ahol a NATO által Litvániába vezénylet német katonák laknak.

A litván ügyészség arra jutott, hogy a riasztás teljesen kamu volt. Viszont attól tartanak, hogy rémhír-kampányt akartak csinálni belőle, hogy a közhangulatot a NATO katonái ellen gerjesszék. Ez nyilván az oroszoknak lenne a leginkább érdekük, ezért litván és német források szerint is az ő kavarásuk lehet a háttérben. A címet, ahonnan a bejelentés érkezett, már törölték.

Német katonák érkeznek Litvániába, 2017 január 24-én. A balti országban a NATO 1200 katonát von össze, egy orosz támadást megelőzendő.

Nemrégiben az orosz külügyminiszter azért borult ki, mert menekültek megerőszakoltak egy orosz kislányt Berlinben, aztán kiderült, hogy az sem volt igaz. (Reuters)

Népszerű
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.