"Hozzá tud méltó módon járulni a jövőhöz az ELTE vagy kiszolgálja a gender- és meleglobbi nyomulását?"

Február elején jelentette be az ELTE, hogy szeptember elindítja a gender studies, társadalmi nemek tanulmánya mesterszakot, kizárólag angol nyelven. Magyarországon eddig csak a CEU-n volt ilyen kurzus. A szak elindítása annyira felháborította a KDNP ifjúsági tagozatát, a Ifjúsági Kereszténydemokrata Szövetséget, hogy annak elnöke Nacsa Lőrinc nyílt levelet írt az egyetem rektorának. Az ifjú politikus szerint az ELTE ezzel a döntéssel elindult a lejtőn, mert az intézmény vezetői 

"a magyar társadalom számára semmilyen haszonnal nem bíró, egy politikai korrektségtől megfojtott, tudománynak álcázott, félrecsúszott témával szeretnének foglalkozni mesterképzés keretében."

Az IKSZ vezetője szerint a genderszak 

"nem segítik nemzetünk felemelkedését, sőt rombolják azt az értékközpontú gondolkodást, ami a közép-európai országokban még jelen van. Égető problémánk a demográfiai kérdés, ami nem a szexuális kisebbségek tanulmányozásával és a feminista filozófia elmélyítésével fog megoldódni."

Nacsa arra kéri a rektort, hogy a képzésre szánt pénzből inkább egy demográfiai intézetet, egy családüggyel foglalkozó tanszéket állítson fel.

"Hozzá tud méltó módon járulni a jövőhöz az ELTE vagy kiszolgálja a gender- és meleglobbi nyomulását?"

kérdezi az elnök, aki reméli, hogy a rektor

"mint bölcs vezető belátja, hogy értelmetlen, felesleges és romboló elindítani a fent nevezett szakot és az egyetemet inkább újra a magyar jövő szolgálatába kellene állítani."