Letartóztatták a szlovák lányt, aki széttépett, levizelt, és felgyújtott egy Koránt

külföld
2017 február 17., 15:21
comments 147

Tavaly decemberben töltötték fel azt a felvételt több videómegosztóra is, amin egy fiatal szlovák lány

a kezében lévő Koránt széttépi, levizeli, majd felgyújtja. 

A rózsahegyi Sheila Sz.-t pénteken vették őrizetbe a hatóságok, írja a Paraméter, mert attól tartottak, hogy elszökik, illetve további bűncselekményeket követ el. Denisa Baloghová, az Országos Rendőr-főkapitányság szóvivője megerősítette a hírt: 

„A Nemzeti Bűnüldözési Ügynökség (NAKA) nyomozója szélsőséges anyagok elkészítésével vádolta meg a 24 éves nőt, amellyel célja egy népcsoport ellen való uszítás, valamint nemzeti és etnikai gyűlöletre való felbujtás volt."

Sheila Sz. a videóban többek közt azt mondja, hogy 

„Számomra ők csak élősködők, akik rosszabbak, mint a bolhák. Ha ők nem tudnak hozzánk alkalmazkodni, akkor nincs itt keresnivalójuk. Aki megpróbál az utamba állni, az nagyon könnyen pofára eshet. Senki sem állíthat meg, és elmegyek minden moszlim után.“

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.