Trump százezer Nemzeti Gárdistát riadóztatna az illegális migránsok összefogdosására?

külföld
2017 február 17., 21:53
comments 55

Az AP hírügynökségre hivatkozva számol be a Guardian arról 11 oldalas javaslattervről, ami szerint 

Donald Trump mozgósítaná a Nemzeti Gárda százezer tagját, hogy tizenegy államban kutassa fel és tartóztassa le az illegális migránsokat.

A minden eddiginél nagyobb razzia nem csak a mexikói határnál található államokban folyna, hanem négy, attól távolabb lévőben is: Portland, Oregon, New Orleans és Louisiana területén. Több állam, többek közt Colorado, Oklahoma, Oregon és Új-Mexikó szóvivője is úgy nyilatkozott az AP-nek, hogy nem tudtak a javaslatról és annak tervéről. 

A Fehér Ház szóvivője, Sean Spicer a sajtóhíreket

„100 százalékban hamisnak”,

nevezte. Majd hangsúlyozta, hogy az országban illegálisan lévő emberek szervezett üldözéséről, letartóztatásáról, főleg nem a Nemzeti Gárda erőivel. Tehát bármi lehet. 

AFP PHOTO / SAUL LOEB
photo_camera AFP PHOTO / SAUL LOEB

Pénteken amúgy a Boeing dél-karolinai üzemében tett látogatást Donald Trump, ahol kijelentette

"Amerika arról szól, hogy megálmodunk dolgokat, majd megépítjük őket." 

Az elnök felavatta a Boeing 787-es repülőgép új típusát, majd beszédében megígérte, hogy a cég nagy katonai megrendeléseket kap majd, F18-as típusú gépekre.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.