Donald Trump legutóbbi őrült sajtótájékoztatója volt az utolsó csepp a pohárban a tengerész tisztnél

külföld
2017 február 18., 06:11
comments 228


Egyre többet tudni arról, hogyan és miért mondta vissza Donald Trump ajánlatát a nemzetbiztonsági főtanácsadói pozícióra Robert Harward.

A nemzetbiztonsági főtanácsadó hagyományosan az egyik legfontosabb szereplő az amerikai döntéshozatalban, az a feladata, hogy a különböző intézményekkel egyeztetve megkönnyítse az elnöknek a döntéshozatalt (ami kritikus helyzetekben egészen fontos is lehet). A múlt héten az oroszokkal folytatott beszélgetései megbukott Michael Flynn helyett Trump megkereste Robert Harward általános nagyrabecsülésnek örvendő tengerészgyalogos katonatisztet, aki viszont elutasította az ajánlatot.

AFP PHOTO / KHALIL MAZRAAWI
photo_camera Robert Harward jobbra. AFP PHOTO / KHALIL MAZRAAWI

Azt már korábban kiszivárgott Harward "környezetéből", hogy elégedetlen volt azzal, hogy nem viheti a saját csapatát a nemzetbiztonsági tanácsba, és nem biztos, hogy elég autonómiát kap. Azt az MSNBC szerint azt a feltételt adta, hogy a hivatalban állítsák vissza a korábbi rendszert – tehát például a legszűkebb nemzetbiztonsági tanácskozó testületből zárják ki a politikai tanácsadó Steve Bannont –, és vihessen saját embereket, legyen egyértelmű a parancsnoklás rendje. A Fehér Házból azt válaszolták, hajlandóak tárgyalni erről.

De aztán jött Trump sajtótájékoztatója, amit Harward megnézett, és arra jutott, hogy ebben a kormányzatban inkább nem szolgálna. 

Nyugalmazott katonatiszteknél nagyon ritka, hogy visszamondjanak egy felajánlott nemzetbiztonsági pozíciót. Ehhez képest a Wall Street Journal szerint most már Trump másik jelöltje, a szintén volt katona David Patraeus is visszamondta az ajánlatot. 

Trump csütörtökön egy 77 perces sajtótájékoztatón osztott ki mindenkit, aki nem ért vele egyet teljesen mértékben, főleg a sajtót. Egészen bámulatos teljesítmény, tényleg érdemes megnézni.

link Forrás

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.