Százezrekért találtak ki sosem volt rokonokat a családfakutató cégnél

bűnügy
2017 február 18., 08:47
comments 106

Feljelentettek egy családfakutatással foglalkozó céget – a Családfakutatók Csapata nevű, most már nem működő honlapot üzemeltető pécsi Pexter.net Kft. –, mert a gyanú szerint munkáikban fiktív ősöket, hamis adatokat tüntettek fel, írja az MTI a Magyar Nemzet alapján.

Százezreket kértek el olyan családfa-kutatásokért, amikben sosem élt emberek bukkannak fel. A cég azért külön díjakat számolt fel, hogy "különleges kutatásokat" végezzen a Nemzeti Levéltárban – a levéltár viszont cáfolja, hogy ilyen engedélyre szükség lenne, az iratok mindenki számára ingyen kutathatóak.

A lap február elején kezdett írni a gyanús cégről, nem sokkal később lekapcsolták a honlapot.

Nem csak a vevők tartják magukat károsultnak: a Magyar Nemzetnél jelentkezett cég korábbi munkavállalója is, akit a cégvezető nem fizetett ki. (MTI)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.