John McCain is utálja a sajtót, de figyelmezteti Trumpot, hogy az létfontosságú a demokrácia fenntartásához

Utálom a sajtót. Magukat például különösen utálom. De az igazság az, hogy szükség van önökre. Szükség van a szabad sajtóra. Ez létfontosságú” 

- mondta John McCain republikánus szenátor az NBC-nek, amikor arra reagált, hogy Donald Trump nemrég azt írta, a New York Timesról, a NBC-ről, az ABC-ről és a CNN-ről, hogy azok álhíreket terjesztenek, 

és nem az ő ellenségei, hanem az egész amerikai népé.

Ugyanakkor John McCain szerint a szabad sajtó elengedhetetlen a demokrácia fenntartásához. Hozzátette, hogy ha meg akarjuk tartani a demokráciát jelenlegi formájában, akkor szükség van a szabad, sőt esetenként ellenséges hozzáállású sajtóra, különben sokat veszíthetünk a személyes szabadságunkból. 

Trump posztjára utalva azt mondta: a diktátorok is így kezdik.

McCain szerint elég megnézni a történelmet, és látjuk, hogy a diktátorok első dolga, hogy bedarálják a sajtót. „Ezzel nem azt akarom mondani, hogy Trump elnök diktatúrát próbál kiépíteni, csak azt mondom, hogy tanulnunk kell a történelemből" - tette hozzá a republikánus szenátor. (NBC/MTI)

Népszerű
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.