126 rendőr lett rosszul a szendvicsektől, de a céggel nem bontották fel a szerződést

gasztronómia
2017 február 20., 05:16
comments 56

Január elején betegedett meg 126 rendőr a a magyar–szerb határon. A gyomorproblémákkal küzdő egyenruhások közül senki sem szorult kórházi ápolásra, de szolgálatukat nem tudták ellátni. A Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal vizsgálata négy ételszállítót érintett, és az ebédre adott párolt rizs mellett az orosházi szendvicskészítő műhelyben megmintázott tavaszi felvágottban talált toxint termelő B. cereust.

A szendvicskészítőről a vizsgálat közben az is kiderült, hogy illegálisan működik, ezért bezáratták. A Magyar Nemzet úgy tudja, hogy a rendőrség a CBA egyik partnerével, a CBA L és F Kft.-vel szerződött hidegélelmezésre, és ez a cég alkalmazta alvállalkozón a szendvicses AMO Bt.-t. A lap megkeresésére a CBA-partner tagadta, hogy kórokozót találtak volna a beszállítójuknál, és szerintük a cég minden a tevékenységéhez szükséges engedéllyel rendelkezik.

A rendőrség a Magyar Nemzetnek arra kérdésére, hogy a mérgezésnek volt-e bármilyen következménye, azt válaszolta, hogy a párolt rizses étteremmel szerződést bontottak. A CBA L és F Kft. és az általa bevont alvállalkozó viszont továbbra is szállítja a déli határt őrző rendőrök hideg élelmezését. 

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.