A Saul fia után Röhrig Géza sok ajánlatot kapott Hollywoodból, de inkább visszament New Yorkba halottakat mosni

FILM
2017 február 20., 13:56
comments 366

A 49 éves költő – aki az alakításáért Kossuth-díjat kapott – Vujity Tvrtkóval beszélgetett a Facebookon, és elárulta, hogy az Oscar-díjas magyar film sikere után rengeteg ajánlatot kapott Hollywoodból, de legtöbbször „12 egy tucat, C kategóriás filmekbe” hívták, ezeket pedig Nemes Jeles László filmje után méltatlannak érezte volna.

link Forrás

„Megnézek egy forgatókönyvet, és azt látom, hogy az üzenet ócska, hogy ez egy olyan film, amiből már volt ezer. Csak azért vállaljam el, mert abból a pénzből kitaníthatnám a gyerekeimet, több négyzetméteren élhetnék, vehetnék végre Magyarországon egy lakást? Mérlegre teheti az ember ezeket a dolgokat, de a legfontosabb mégiscsak a borotválkozótükör” – mondta Röhrig, aki szerint a hollywoodi érdeklődés iránta egy hónap után elhalt.

Röhrig még mindig Brooklynban él a családjával, és ahogy az elmúlt 16 évben, még mindig halottmosdatóként dolgozik a Plaza Jewish Community Chapel ravatalozójában.

Halottanként 50-70 dollárt kap, de azt mondta, akkor is szívesen végezné ezt a munkát, ha nagyon sok pénze lenne, mert szüksége van arra, hogy folyamatos kapcsolatban álljon a halállal.

Fotó: Botos Tamás
photo_camera Fotó: Botos Tamás

Azt viszont továbbra sem zárja ki, hogy megfelelő ajánlat esetén újra kamera elé álljon. (via Origo)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.