Tarlós berágott: Az olimpiarendezést nem a főváros találta ki

2017 február 20., hétfő 4:00
366

Vasárnap este a HírTV-nek nyilatkozott Tarlós István, aki visszautasította Kósa Lajos, a Fidesz frakcióvezetőjének pénteki állítását, hogy az olimpiai pályázat ügyében kizárólag Budapestté lenne a felelőség. Szerinte ez 

"teljes képtelenség, mert nyilvánvaló, hogy egy gondolkodó ember nem hiszi el, ezeknek a dolgoknak ilyen megközelítésben semmi értelme nincsen. Nem mi találtuk ki, hogy itt olimpiát kéne rendezni”. 

A Magyar Nemzetnek ezt így fogalmazta meg:

"Egyenesen arcátlanság, ahogy az olimpiarendezés ügyében Kósa Lajos, a Fidesz frakcióvezetője Budapestre, a fővárosi önkormányzatra hárítaná a felelősséget."

De feltette azt a kérdést is, "ha Budapest lenne a felelős, miért kellett állami pénzeket költeni minderre, és miért lett kormánybiztosa az olimpiának, vagy miért szavazott a kérdésről – egyébként nagy többséggel – a magyar parlament?".

Arról a pletykát, hogy Orbán 2019-es főpolgármesteri jelöltséget ajánlott neki ha elviszi a balhét, Tarlós a Hír tévének elmondta, hogy

„a kérdés az, hogy mi igaz ebből a hírből. Semmi. Ha jól tudom, akkor jelenleg is én vagyok a főpolgármester, és még két és fél évig emberi számítás szerint. Nem tudom, hogy a főpolgármesternek miért kéne főpolgármesterséget ajánlani?”

Ugyanerről a hírről a Magyar Nemzetnek azt mondta:

"Ilyet nem játszunk, és nem is fogom eltűrni, hogy a fővárossal vitessék el a balhét." 

MTI Fotó: Máthé Zoltán Fotó: Máthé Zoltán

Tarlós szerint, ha 

"úgy döntünk, hogy ez egy népakarat és akkor ki kell szállni, ez az egyik verzió (…) mindenkinek, akinek ehhez de facto köze van, kormánynak, államnak, magyar olimpiai bizottságnak, fővárosnak egyaránt." 

De muszáj lesz szerinte hamar dönteni, mert egyet nem lehet megtenni: hónapokig húzni az időt. És kenni a dolgokat szanaszét. 

A főpolgármester hozzátette még, hogy egyáltalán nem neheztel a népszavazást kezdeményező Momentum mozgalomra, azokon csodálkozik, akik összevissza változtatták a véleményüket. 

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt