Tarlós berágott: Az olimpiarendezést nem a főváros találta ki

politika
2017 február 20., 04:00
comments 366

Vasárnap este a HírTV-nek nyilatkozott Tarlós István, aki visszautasította Kósa Lajos, a Fidesz frakcióvezetőjének pénteki állítását, hogy az olimpiai pályázat ügyében kizárólag Budapestté lenne a felelőség. Szerinte ez 

"teljes képtelenség, mert nyilvánvaló, hogy egy gondolkodó ember nem hiszi el, ezeknek a dolgoknak ilyen megközelítésben semmi értelme nincsen. Nem mi találtuk ki, hogy itt olimpiát kéne rendezni”. 

A Magyar Nemzetnek ezt így fogalmazta meg:

"Egyenesen arcátlanság, ahogy az olimpiarendezés ügyében Kósa Lajos, a Fidesz frakcióvezetője Budapestre, a fővárosi önkormányzatra hárítaná a felelősséget."

De feltette azt a kérdést is, "ha Budapest lenne a felelős, miért kellett állami pénzeket költeni minderre, és miért lett kormánybiztosa az olimpiának, vagy miért szavazott a kérdésről – egyébként nagy többséggel – a magyar parlament?".

Arról a pletykát, hogy Orbán 2019-es főpolgármesteri jelöltséget ajánlott neki ha elviszi a balhét, Tarlós a Hír tévének elmondta, hogy

„a kérdés az, hogy mi igaz ebből a hírből. Semmi. Ha jól tudom, akkor jelenleg is én vagyok a főpolgármester, és még két és fél évig emberi számítás szerint. Nem tudom, hogy a főpolgármesternek miért kéne főpolgármesterséget ajánlani?”

Ugyanerről a hírről a Magyar Nemzetnek azt mondta:

"Ilyet nem játszunk, és nem is fogom eltűrni, hogy a fővárossal vitessék el a balhét." 

MTI Fotó: Máthé Zoltán
photo_camera MTI Fotó: Máthé Zoltán

Tarlós szerint, ha 

"úgy döntünk, hogy ez egy népakarat és akkor ki kell szállni, ez az egyik verzió (…) mindenkinek, akinek ehhez de facto köze van, kormánynak, államnak, magyar olimpiai bizottságnak, fővárosnak egyaránt." 

De muszáj lesz szerinte hamar dönteni, mert egyet nem lehet megtenni: hónapokig húzni az időt. És kenni a dolgokat szanaszét. 

A főpolgármester hozzátette még, hogy egyáltalán nem neheztel a népszavazást kezdeményező Momentum mozgalomra, azokon csodálkozik, akik összevissza változtatták a véleményüket. 

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.