Deutsch Tamás: Az olimpiai pályázatot a lehető leghamarabb vissza kell vonni

Deutsch Tamás, aki jelenleg a Magyar Paralimpiai Bizottság alelnöke is, kedden a Facebookon azt írta:

„Az olimpiai pályázat visszavonásáért indított aláírásgyűjtés után szembe kell nézni a nyilvánvaló ténnyel: az akcióval a budapesti pályázat győzelmi esélyei szertefoszlottak. ”

A Fidesz EP-képviselője szerint „a Momentum egyesület és a hozzá csatlakozó ellenzéki pártok elérték céljukat, megakadályozták a budapesti pályázat sikerét”.  

Deutsch úgy érzi, a kialakult helyzetben az olimpiai pályázat továbbvitele értelmetlen, ezért a pályázatot a lehető leghamarabb vissza kell vonni. Ez az egyetlen felelős döntés. 

A Momentum Mozgalomról megjegyezte, hogy a párttá alakulás érdekében náluk a cél szentesítette az eszközt. Az aláírásgyűjtésben részt vevő ellenzéki pártokról pedig azt írta, hogy azok „gondolkodás nélkül cserbenhagyták a jóakaratú emberek közös ügyét”. Végül hozzáteszi, hogy „mindenki megmutatta, mire számíthatnak tőle a magyarok”.

Ugyanakkor a keddi sajtótájékoztatóján Borkai Zsolt, a Magyar Olimpiai Bizottság elnöke arról beszélt, hogy a MOB nem fogja kezdeményezni a magyar olimpiai pályázat visszavonását. Ugyanakkor szerinte is egyértelmű, hogy aláírásgyűjtés miatt meggyengültek a magyar pályázat esélyei. Szerdán Borkai is ott lesz a Fővárosi Közgyűlés ülésén, ahol dönthetnek a pályázat sorsáról. Ha a főváros visszavonja pályázatot, a Momentum által kezdeményezett népszavazás is okafogyottá válhat.