Embergyerek-orvosok küzdenek a dehidratálódott vízilócsecsemő életéért

2017 február 21., kedd 12:09
92

Közel egy hónapja született meg a cincinnati állatkertben Fiona, a víziló, Bibi és Henry gyermeke, 13 kilós súllyal, ami igen kevés, tekintve, hogy felakkora volt, mint az itt született második legapróbb fajtársa. 

A vízilovak szokásos születési súlya 25 és 54 kiló közé esik, de Fiona még ma sem éri el az alsó határt sem. Az állat már a születése előtt híresség lett, róla készült ugyanis a történelem első nílusivízilóembrió-ultrahangfelvétele.

Utána azonban csak a bajok jöttek, az újszülött ugyanis nem evett rendesen, egy ideje pedig teljesen megtagadta a szopást, de annyira, hogy teljesen dehidratálódott. A helyzet annyira komoly volt, hogy Fiona infúziós táplálásra szorult, de kiszáradt állapotában nagyon nehezen voltak eltalálhatók a vénái, amik ráadásul nem bírták a kanült. 

Figyeld meg, hogy a vízilócsecsemőnek is van saját plüssállata. Aranyosságinception!

Az állatkert orvosai ezért a szomszédos, neves gyerekkórház gyenge vénákban specialistának számító szakembereitől kértek segítséget.

Az emberorvosok is megküzdöttek a helyzettel, de végül legalább egy időre sikerült bejuttatniuk egy stabil kanült a vízicsikó egyik mélyen fekvő vénájába, így sikerült megmenteni az életét.

Bár Fiona jobban van, és egy kevés táplálékot cumiból is elfogadott, a helyzete még nem oldódott meg teljesen. Akit érdekel a sorsa, az az állatkert weboldalán vezetett blogban követheti az eseményeket.Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt