Orbán együtt ebédelt a szír pátriárkával

vallás
2017 február 21., 15:03
comments 40

Havasi Bertalan számolt be az MTI-nek arról, hogy kedden munkaebéden látta vendégül Orbán Viktor II. Efrém Ignác szír ortodox pátriárkát az Országházban. A találkozón Havasi szerint szóba került, hogy hogyan lehetne elősegíteni a közel-keleti keresztények szülőföldön való megmaradását, illetve a felszabadított területekre történő visszatérését. Orbán ehhez

konkrét segítséget ígért az egyházfőnek.

Orbán Viktor fogadja II. Efrém Ignácot, Antiochia és egész Kelet szír ortodox pátriárkáját. Mellettük Nicodemus Daoud Matti Sharaf, Moszul érseke, a szír ortodox egyház metropolitája - Fotó: Miniszterelnöki Sajtóiroda / Árvai Károly
photo_camera Miniszterelnöki Sajtóiroda / Árvai Károly

A megbeszélésen részt vett még a miniszterelnök mellett Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes, Balog Zoltán, az emberi erőforrások minisztere és Török Tamás helyettes államtitkár is.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.