Sosem volt még ekkora dráma a baloldalon: Táblás Józsi bácsinak elege lett Gyurcsányból

POLITIKA
2017 február 21., 10:13
comments 170

Aki az elmúlt években jár kormányellenes tüntetés közelében, annak legalább látásból biztosan megvan Takács József László, akinek a nyakába akasztott táblán piros-kék színekben sorakoztak az Orbán-kormány bűnei.   Takács József László

Táblás Józsi bácsi eddig Gyurcsány Ferenc megingathatatlan hívének tűnt, de a DK tisztújítása körüli balhé még ezt a szövetséget is megtépzáta. Az elmúlt évek egyik legelszántabb tüntetője ma már úgy látja: 

„Gyurcsány Ferenc már nem az az ember aki volt, mert összejátszik Orbán Viktorral.”   

Szerinte az jelentené a megoldást a Demokratikus Koalíció válságára, ha Gyurcsány átadná a pártelnökséget feleségének, Dobrev Klárának, majd visszavonulna. 

Takács József hosszú Facebook-üzenetben fejti ki, szerinte miért szabályellenes a DK kongresszusának összehívása: „Nagy lázban várjátok a VII. kongresszust, hogy ismét ellopják a tisztújítást. Mert ahány ami eddig volt, mindegyiket ellopták. Jelenleg 11.600 tagot hazudnak, amelynek csak töredéke fog megjelenni a tisztújító kongresszuson. Összegyűjtik a budapesti 8-900 fő 1000 Ft-os tagot, hozzáteszik a 700 fő 200 Ft-os nem szavazó tagot, Pest megyéből választókerületenként 200 Fő, a vidéki választókerületből szintén 200 fő tagot. Súlyosan megsértik a DK alapszabályzatát, mivel a tagság 50%-ának részt kellene venni a kongresszuson, amely jelen pillanatban 5.800 fő.” 

A csalással pedig Varjú László pártigazgatót vádolja, aki állítólag „mindenkor azt játsza el, hogy 9-re meghírdetik a kongresszust, keresik azt a létszámot, ami egyáltalán nem is lehet ott, mert nem hívták meg. 10-kor pedig kihírdetik 1800 ember jelenlétében, hogy érvényes a kongresszus összehívása”. 

Takács József szerint Gyurcsány Ferencnek is szégyellnie kell magát, amiért pártelnökként a nevét adja ehhez. 

Hazugnak nevezi a DK elnökségét, és azt javasolja, hogy csak Debreceni Józsefet, Vágó Istvánt, dr. László Imrét és Gy. Német Erzsébetet hagyják a testületben. A többi elnökségi tagot pedig vidékről válaszzák meg. De a lázadás itt nem áll meg: „Főleg azzal tiltakozzatok, hogy ne fizessetek rendszeresen tagdíjat, mert úgyis egymás között leosszák és eltűnik a pénz a kasszából.

Úgy érzi, őt, Bauer Tamást, Debreczeni Józsefet, Kakukk Györgyöt vagy Kerék-Bárczy Szabolcsot azért kellett eltávolítani a DK vezetéséből, mert Gyurcsány vádalkut kötött Orbán Viktorral.

Lázadásra szólítja fel a kongresszus tagjait, mert úgy érzi, eljött az idő, hogy ne támogassák tovább Gyurcsányt. Végül azt is kimondja, ami korábban elképzelhetetlen lett volna: 

„Gyurcsány takarodj!”

  Takács József azt ígéri, hogy március 4-én tábláival a kongresszus épülete elé vonul, hogy Gyurcsány ellen tüntessen. Szerinte „Gyurcsány Ferencnek tudomásul kell vennie, hogy el kell takarodnia a poéitikai életből, mert kiégett”.  

Gyurcsánynak azt üzeni: 

„Ne csörtessen, mint vaddisznó a makkosba, hanem vegye tudomásul, hogy a nép kiutálta a leendő liberális demokráciából. A kormányváltásban, Orbán leváltásában nem akarnak vele együttműködni, vele egy listára kerülni.”

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.