A rendőrségtől kért segítséget a matekleckéhez a 10 éves kislány

A tízéves ohiói Lena Draper alighanem sokat hallhatta otthon, hogy ha bajban van, hívja a rendőröket, mivel a fiatal lánynak ez jutott eszébe megoldásként akkor is, amikor elakadt a matematikaleckéjével. 

Facebookon írt rá a helyi rendőrkapitányságra, hogy tudnak-e segíteni a leckéjében, ahonnan egy rendőrtiszt, BJ Gruber válaszolt. Gruber azóta a BBC-nek elmondta, reménykedett benne, történelemből lesz a lecke, de sajnos matematika lett belőle. 

Ennek ellenére nekiveselkedett a feladatnak, egész magabiztos volt az eredményével. Azóta kiderült, hogy a kérdésre adott válasza nem volt helyes, ennek ellenére a rendőrkapitányság sikerként értékeli a történteket, mivel szerintük ezzel is csak a közbizalmat és az elérhetőségük érzetét tudták növelni. 

Gruber ennek ellenére reménykedik benne, hogy azért a jövőben nem fogják őket elönteni házi feladatokkal. A rendőrtiszt szerint amúgy ez az eset semmiben nem különbözik attól, mint amikor egy utcán sétáló rendőrhöz megy oda segítséget kérni egy gyerek, egyszerűen a XXI. században már ilyen interakciók történnek. (BBC)

Koronavírus Hírek, háttér
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.